Ekološki čebelarji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ekološko čebelarstvo ENDOVITAL

Vesna Fabjan Bremec

Dolinska cesta 3j, 6000 Koper
041 254 987
info@endovital.com
https://endovital.com/

Družina Fabjan čebelari več kot sedemdeset let. Pričelo se je na Kočevskem v majhni kočevarski vasici Seč pri Polomu, ko je na kmetijo čebele pripeljal Pavle Fabjan. Njegovo veselje do čebelarjenja je prekinil veliko prezgodnji odhod. Vendar to  ni ustavilo čebelarstva pri Fabjanovih. Čebelam se je posvetila njegova vdova Marija Fabjan in gospodarila s čebelami, dokler jih ni prevzel sin Anton Fabjan. S podporo svoje žene Jožice Fabjan, se je lotil čebelarstva tudi z znanstvenega in razvojnega vidika. Veliko je vlagal v svoje znanje in čebelarsko opremo s ciljem pridobiti čebelje naravne  produkte. Bil je predavatelj in zdravitelj. Veliko  je raziskoval naravoslovje. Svet narave je rad razkazal in razložil na svojih predavanjih na posestvu v Seču, kjer je zgradil poseben paviljon, posnetek šesterokotne oblike čebelje satovne celice. Ljudem je rad pomagal tako, da jim je na preprost način razložil zapletene resnice življenja. Izdelal je unikatne recepture in različne mešanice čebeljih surovin, ki jih je plasiral na slovenski trg kot prehranska dopolnila in leta 1990 skupaj s svojo ženo Jožico Fabjan ustanovil družinsko podjetje. Blagovno znamko Endovital sta ustanovitelja Anton in Jožica Fabjan razvila in ustanovila ob zavedanju globljega pomena moči narave in čebel.

Vse se je začelo  z željo odpreti pot neizmerne moči narave in jo ponuditi posamezniku v njeni neokrnjeni obliki. Med in drugi čebelji pridelki ter rdeča pesa so temeljne sestavine  ekoloških izdelkov blagovne znamke Endovital. Izdelki sodijo med pionirske proizvode visoko kakovostnih naravnih prehranskih dopolnil slovenske ekološke pridelave in proizvodnje. Čebelarstvo je  imetnik biološke znamke Biodar®, ki je v slovenskem prostoru bila prva  kakovostna ekološka znamka in je primerljiva z najboljšimi ekološkimi znamkami na svetu. Sočasno je bil pridobljen tudi certifikat za ekološko pridelavo in predelavo čebeljih izdelkov in drugih pridelkov na kmetiji leta 1998.

Pod blagovno znamko Endovital so na trgu osnovni ekološki čebelji produkti od različnih vrst medu, cvetnega prahu  osmukanca, tinktura propolisa, med v satju. Znamka Endovital je najbolj prepoznavna po prehranskem dopolnilu Sirupu rdeče pese za odrasle in otroke. Posebnost je tudi macerat smrekovih vršičkov v medu.

Z ekološkim čebelarstvom se je ukvarjala tudi Vesna  Fabjan Bremec s svojim možem na primorskem, ki sta tudi prevzela čebelarstvo Fabjan in podjetje Endovital  ter podjetje preselila na Obalo. Čebelarita v slovenski Istri in na Kočevskem. Osnovno vodilo je še vedno kakovostni in naravno čebelarstvo. V letu 2019 sta prejela za ekološki lipov med zlato medaljo na ocenjevanju BIOMEL  v Italiji.

Vesna Fabjan  Bremec, Dolinska cesta 3j, 6000 Koper
Endovital.com
https://www.facebook.com/endovital.si

041 254 987