Ekološki čebelarji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ekološko čebelarstvo Šiško

Šiško Slavko

Straža pri Raki 24, 8274 Raka
+386 51 671 763
slavko@siskomed.si
https://siskomed.si/

Začetki našega čebelarstva segajo v leto 1987, ko sem na sosedovi jablani opazil čebelji roj. Za strokovno pomoč sem se obrnil na gospo Slavo Račič iz Topola, ki mi je dala potrebne satnice. Panj sem dobil pri svojem stricu Alojzu na Površju, kjer je po 2. svetovni vojni čebelaril njegov stric Jože Bajc. Naslednje leto sva z očetom naredila čebelnjak za 18 panjev. Gospa Slava mi je pomagala pri oskrbi družin. Maja sva družine razpolovila, tako da jih je bilo konec leta 1988 že šest.

Septembra sem šel služit vojaški rok, zato je naslednje leto dni zanje skrbela gospa Slava skupaj z mojimi starši. Po vrnitvi domov leta 1989 sem pričel s študijem veterine. Ob koncih tedna sem skrbel za čebele, tako da sem naslednjih 15 let čebelaril z 18 čebeljimi družinami.

Čebele sem ob lipovi in kostanjevi paši selil na Gorjance v čebelnjak gospe Slave ter tudi njej pomagal pri selitvi in oskrbi čebel. Leta 2014 sem kupil parcelo v Avguštinah nad Kostanjevico na Krki, kjer smo postavili čebelnjak za 60 čebeljih družin, kjer čebelarimo še danes.«