Ekološki čebelarji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

HOFER d.o.o.

HOFER d.o.o.

Kranjska cesta 1, 1225 Lukovica
1 / 8346 600
info@hofer.si
http://www.hofer.si

V okviru trajnostne iniciative Danes za jutri in projekta Skrbimo za medeno prihodnost v upravno-logističnem centru podjetja HOFER že od leta 2014 stoji raziskovalni čebelnjak, zgrajen v raziskovalne in izobraževalne namene. V njem prebiva 21 čebeljih družin kranjske sivke, za njihovo oskrbo pa skrbijo sodelavci Čebelarske zveze Slovenije (ČZS). Skozi čebelarsko sezono je namenjen tudi praktičnemu izobraževanju čebelarjev.

HOFERjev raziskovalni čebelnjak je certificiran za ekološko pridelavo medu in cvetnega prahu, od 2020 je HOFER tudi vpisan v sistem pridelovalcev slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo. Medeno letino v obliki medu in cvetnega prahu se uporablja za interne in protokolarne namene podjetja ter promocijo slovenskega čebelarstva. Pridobljeni čebelji pridelki se prav tako uporabljajo za raziskave, predvsem za proučevanje njihovih hranilnih in funkcionalnih lastnosti. Izsledki večletnih raziskav so uporabni za slovenski in širši prostor ter relevantni za celotno čebelarsko stroko. Povzetek opravljenega dela najdete na spletnem mestu hofer.si/daneszajutri.

Dolgoletno sodelovanje med podjetjem HOFER in ČZS se odraža tudi pri drugih projektih, zato je podjetje HOFER v marcu 2020 prejelo priznanje predsednika ČZS, Boštjana Noča, za večletno pomoč ČZS.