Ekološki čebelarji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NASMEH NARAVE

METELKO LENCYKA

Vintarjevec 20, 1275 Šmartno pri Litiji
040629499
info@nasmehnarave.si
http://www.nasmehnarave.si

Pod blagovno znamko Nasmeh Narave smo za vas ustvarili ekološko pridelane izdelke, ki so certificirani in izdelani z željo, da vam približamo zakladnico blagodejnih učinkov, ki se skrivajo v naravi.
Vsi izdelki so ročno delo, narejeni z obilico dobre volje, pristne in čiste energije ter podkovani s strokovnim in tradicionalnim znanjem o zeliščih.
Vsa zelišča so pridelana na našem ekološkem rodovnem posestvu Preščan ~ Since 1850.
Mi se nasmehnemo naravi. Narava se nasmehne nam.

Prisotna je naša povezanost z naravo, upoštevanje naravnih ciklusov, spoštovanje rastlin, ki imajo tendenco, da nam iz zemlje, zraka, sončne energije, in vode potegnejo najboljše snovi, ki so blagodejne ne samo za naše telo, ampak tudi za dušo in duha. Rosa na rastlinah se ponoči spogleduje z žarečimi zvezdami in luno, podnevi pa lovi sončne žarke in ustvarja tisoče mavričnih žarkov, ki se lesketajo bolj kot Kristal. Rastline posrkajo mavrico, da se v njih tvorijo še bolj žlahtni in človeku prijetni sokovi. Čez dan pa se željno nastavljajo sončnim žarkom, da bodo njihovi cvetovi in plodovi kar najbolj kvalitetni.
Z naravo sodelujemo in vanjo le minimalno posegamo.
Ko na naše ekološko posestvo posadimo novo rastlino, jih vedno nasadimo več. Eno damo v peščeno zemljo, drugo v humusno zemljo, tretjo pa v njivsko zemljo. Razporedimo jih tudi glede na strani neba. Nekaterim bolj ustreza Severna stran, drugim južna, tretjim vzhodna. Rastlina sama izbere, kje in v kakšni zemlji ji je najbolj všeč. Naslednjo sezono jih na tisto mesto posadimo kot trajnice.
Rastline podpirajo tudi druga drugo. Vedno upoštevamo naravni red. Kraljestvo mikroorganizmov skrbi za pravilno rast rastlin. Sadimo, nabiramo in razmnožujemo rastline na nežen in spoštljiv način.
Tako je na našem posestvu ustvarjen pravi raj za rastline in tudi živali.
Moč naših rastlin, ki same odločajo, kaj in kako bodo posrkale iz zemlje, je zelo velika.
Tudi ko so rastline posušene in pripravljene za čaj, so še vedno žive in vsebujejo vse naravne snovi, ki človeku pomagajo vzpostaviti ravnotežje v telesu, duhu in duši.
Ročno delo, subtilen odnos in dobra volja še povečajo aromo in esenco rastlin.
Zadnjih 15 let smo gradili kompleksen sistem kombinacije rastlin, da je učinek optimalen.

EKOLOŠKO ČEBELARSTVO

Poleg eko izdelkov: čajev, čajnih mešanih, posušenih rastlin, hidrolatov, tinktur, kapljic, zeliščnega kisa in zeliščnega vina, smo razvili še ekološke jedilne paste oziroma mazila, kjer uporabimo lasten eko deviški čebelji vosek, propolis in cvetni prah.

Medu pridelamo samo za lastno uporabo, ker ga večinoma pustimo čebelam.

Naša kmetija je obdana z mešanim gozdom, kjer prevladujejo kostanji in divje češnje. Travo kosimo samo enkrat letno, največkrat konec avgusta. Čebele se veselijo celega spektra različnih rož in zelišč. V gozdu imamo ogromno borovnic in jesenske vrese. Čebele uživajo na rastlinah že od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Na njive posejemo tudi sončnice in ajdo. Tako, da je čebelja restavracija nenehno založena in odprta.

Lepo vas pozdravljava Magdalena in Lencyka.