Ekološki čebelarji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eko socialna kmetija Korenika

PRIBINOVINA d.o.o

Šalovci 86, 9204 Šalovci
070752559
zavod.korenika@gmail.com
http://www.korenika.si

Korenika se nahaja v Šalovcih, v samem osrčju Krajinskega parka Goričko. Korenika je, že po nekaj letih delovanja, postala prepoznavna tudi na širšem geografskem prostoru in je, s strani strokovne javnosti, priznan primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz drugih ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja.

Na Koreniki smo vzpostavili sistem ekološke pridelave in predelave živil, tako na dobrih dvajsetih hektarjih površin pridelamo poljščine, zelišča, sadje in zelenjavo, v naravi pa naberemo sadeže, ki jih predelamo v ekološke izdelke.

Pod okriljem lastne blagovne znamke izdelujemo in prodajamo zeliščne čaje, hladno stiskana olja, sušeno in vloženo sadje in zelenjavo, ozimnico, sokove in sirupe in še bi lahko našteli. Ponudbo si lahko ogledate v spletni trgovini.

Uredili smo prostoren zeliščni vrt in živalski park, kjer domujejo številne živali, ki so zelo priljubljene med najmlajšimi obiskovalci. Število obiskovalcev nenehno narašča, prav tako kot naraščajo številne aktivnosti in izobraževanja, ki jih gostimo v prijetnem, pomirjujočem in navdušujočem podeželskem okolju. Z naraščanjem števila obiskovalcev vse bolj razvijamo turistično in gostinsko dejavnost. Za številne šole in vrtce izvajamo doživljajske delavnice, v katerih se otroci in mladi učijo, sproščajo in igrajo obenem.